Média

2024. 05. 19.

GYEREKSZOBA.HU – ANYASORS

Nagyon sokat gondolkodtam rajta, hogy elfogadjam-e az Anyakivan-os Nóri meghívását erre a beszélgetésre, illetve, hogy megosszam-e veletek ezt a videót?! De barátaim, ismerőseim bátorítottak, hogy sokaknak tudnék segíteni a történetemmel, hiszen mindamellett, hogy járok terápiára, (amire nagy szükségem van), folyamatosan dolgozom a traumáimon, mellette találtam egy olyan célt is magamnak, amit nagyon szeretek, és élvezek. Ezt kívánom mindenkinek. Hitvallásom szerint a lelki békéhez elengedhetetlen az önazonosság mellett az olyan munka, feladat, amit élvezettel teszünk a szürke mindennapokban is. Persze az én esetemben azért is nagyon fontos a kert, mert minden mag, amit elvetek, megfelelő gondoskodás, pátyolgatás mellett életre kelhet.

Életem kevésbé vidám történetét hallgathatjátok meg ezen a videón! Köszönöm Nórinak, Lócinak és Ágnesnek, hogy a forgatás alatt egy teljesen meghitt hangulatot teremtettek, ahol őszintén tudtam megnyílni a kamerák előtt is!

2024. 05. 15.

PALÁNTÁZÁS, BEFŐZÉS A DUNÁN

A héten megint élő adásban voltam a Duna-tv-ben, ahol beszéltem a kertről, palántázásról és a befőzésről. Ha kíváncsiak vagytok a műsorra, akkor ITT a 11. perctől vagyok hallható, látható.

2024. 05. 03.

A VIDÉKI ÉLET ÖRÖME – DUNA TV

Itt az alkalom! Nézzetek be hozzám virtuálisan a Tulipánkuckóba! Egy rövid, ámbár mindent bemutató kis videó készült rólam, amiben a kertem, a műhelyem és a kamrám is látszik pár pillanatra. 

Ha kedvet kaptatok TI is, hogy személyesen bekukucskáljatok hozzám, akkor jelentkezzetek a Tésztázzunk Együtt műhelymunkára vagy a KertPátyolgató látogatás valamelyikére és hosszabban, részletesen át tudjuk beszélni  mindazt ami segíthet benneteket is az önfenntartó életmód kialakításának elérésében.

💌30. perctől vagyok látható😉

https://mediaklikk.hu/video/csaladi-kor-2024-05-03-i-adas/

2024. 04. 28.

ÉDESANYÁM FŐZTJE

Megkeresett a Katolikus Rádió egyik riportere, Nagy György András aki, mint kiderült egy ideje követi az oldalamat és nagyon tetszik neki, ezért feltett pár kérdést a Tulipánkuckóról, az önfenntartásról, a házi-tésztáról és a megtermelt élelmiszerek felhasználásáról, melynek ajánlása ITT olvasható, a beszélgetés, pedig ITT visszahallgatható.

2024. 04. 06.

Sprektrum Home – ÁLOMKERT?!

Hatalmas megtiszteltetésben volt részem a minap, mert a Tulipánkuckót is egy álomkertnek tartja  Szomoru Miklós (Egy Kertész Kertje Pilisszentkereszten),  mivel elhozta hozzám a Sprektrum Home népszerű műsorának az Álomkertek -nek stábját, és nálam forgatták le Sütő Enikővel a következő évad egyik epizódját. Ahol a szezon eleji, a tavaszi ébredező kertem került bemutatásra.

Persze, nem is én lennék, ha a felvétel vége felé Enikőt nem csaltam volna be egy tésztázásra a műhelyembe, ahol közösen gyúrtunk, nyújtottunk miközben megbeszéltük az önfenntartás  minden csínját-bínját.

2024. 03. 26.

CSALÁDI-KÖR SZÍNES TOJÁSOK

A héten megint élő adásban voltam a Duna-tv-ben, ahol a természet által festett színes tojásoké volt a főszerep. Nektek, a követőimnek már ismert, de még mindig sokan meglepődnek, hogy nálam a tyúkok festik a tojásokat (és nem csak) húsvétkor. Külön öröm volt számomra, hogy egy adásban szerepelhettem a Kálci receptjei  blog írójával, Klárival, és megkóstolhattam az isteni sajtos stangiját.

2023. 12. 21.

SÜLT-TEA KÉSZÍTÉSE AZ ALMÁRIUMBAN

A karácsonyi készülődés közben beugrottam a Duna TV, Almárium műsorába is, mert nem csak a követőimnek, hanem a műsor szerkesztőinek is nagyon megtetszett a sült-tea posztom.🤭 Így megkértek, hogy mutassam meg a tévé nézőknek is, hogy hogyan készül ez a különlegesen finom ital.

🫖 https://mediaklikk.hu/…/almarium-2023-12-21-i-adas-1-resz

2023. 12. 10.

SZALONCUKOR TÉSZTÁBÓL

Mikulás🎅 napján megint a Család-Barát magazin műsor vendége lehettem, most a szaloncukor formájú töltött tészta készítés rejtelmeivel ismertethettem meg a TV nézőket, és a műsor vendégét Dolhai Attilát is, akivel végig dumcsiztuk a forgatást😃, személyisége és lelkesedése teljesen elvarázsolt. 

2023. 10. 22.

ÍZŐRZŐK – Duna TV (a nyári forgatás)

Az ÍZŐRZŐK stábja hosszú évek óta tartó barangolásának mai állomása az otthonom, Páty. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Pátyi Pincehegyi Közösség  és a szervezők rám is gondoltak, amikor kiderült, hogy kis pátriámra érkezik forgatni nyáron a Duna TV egyik legkedveltebb műsora, az Ízőrzők. Örömmel fogadtam a felkérést, és boldogan vettem részt a Duna TV, Ízőrzők műsorának forgatásán. Ugyan kisebb fejtörést okozott, hogy mit kellene főznöm, aminek kötődése lehet Pátyhoz, és azért rólam is szól, de hosszas gondolkodás után a spenótos tészta mellett döntöttem, hiszen a pátyi emberre az egyszerűség, a könnyen előállítható olcsó ételek voltak mindig is a jellemzőek, és nekem pedig nagyon fontos volt, hogy olyan ételt válasszak, amihez az alapanyagok nagy része saját udvaromban megtalálható, előállítható. Azért a tésztázás mellett egy PÁTY feliratú, kovászos kenyérrel is készültem, mivel évek óta napi szinten az általam sütött kenyereket fogyasztja családom. A liszten kívűl minden alapanyag a saját munkám eredménye, amire végtelenül büszke vagyok.

Izgatottan vártam ezt az epizódot, ahol a sok-sok hagyományos pátyi étel mellett a kultúránk és a csodálatos környezetünk is bemutatásra került. A mai napon volt megtekinthető a Duna TV-ben ez az epizód és a médiaklikk oldalán mostantól visszanézhető. https://www.izorzok.hu/

https://mediaklikk.hu/video/izorzok-paty/?fbclid=IwAR0mZDCCYeDzVJjCpa38Z0yNb-DwztLRPsM5M_C8Tfr98ALQJxPwuOWOxKo

2023. 05. 05.

2023. 10. 12.

CSALÁD-BARÁT A DUNA TV-ben

Ha esetleg lemaradtál volna az élő adásról, akkor most tudod pótolni.😉 Köszönöm a sok támogatást, és a megosztásokat, nagyon hálás vagyok érte.

2023. 05. 05.

A VASÁRNAPI EBÉD

A 24.hu, Sokszínű Vidék rovatában jelent meg ez a pár sor rólam,amiben megosztásra került a “Vasárnapi ebéd” című műsoruk legújabb epizódja. Ebben kiderül, hogy mit jelent nekem a közös családi étkezés.

Fogadjátok szeretettel, és vigyétek hírét a Tulipánkuckónak egy-egy megosztással (ezzel segítve munkámat😉) Köszönöm Semjén Nórának a jó hangulatú beszélgetést, és a lehetőséget, miszerint ellátogatott hozzám kis stábjával elkészíteni ezt a videót.

2023. 04. 10.

SZOMORU MIKLÓS A TULIPÁNKUCKÓBAN

Örömmel osztom meg veletek az alábbi videót, és hírt, hogy csatlakoztam a Látogatható magánkertek csoporthoz. E közösség megálmodója az “ Egy Kertész Kertje Pilisszentkereszten ” – Szomoru Miklós – járt nálam Nagypénteken vendégségben. Az együttműködésünk részleteit beszéltük át, majd forgatott velem egy kis ajánló videót is. Nagyon jó hangulatban telt ez a nap, és jó érzéssel tölt el, hogy Miki is szeretné minél több emberhez eljuttatni azt a szemléletet, amit én is képviselek, miszerint a kertben, a konyhában, az udvarban érdemes újra tanulni azt az ősi tudást, ami egy-két generációnál ugyan kimaradt, de fontos újra tanulni, mert ez a biztos jövő záloga. Persze addig nem engedtem haza Mikit, amíg be nem fogtam egy – Tésztázzunk Együtt! – programra, tehát már ő is tudja, hogy milyen boldogok a házi-tészta készítők.😁 Benneteket is várlak nagy szeretettel a házi-tésztás, és a kert-pátyolgató workshopom valamelyikére, amire jegyet már nem csak nálam, hanem rövidesen a Látogatható magánkertek oldalán is vásárolhattok.

2023. 02. 16.

Perceken belül a TÉSZTA kapja a főszerepet a Duna Tv-ben😁 Már nagyon izgulok, nézzetek engem, ha van időtök🙏🏻🎥▶️https://fb.watch/iQS4LCD5j1/

2022. 11. 13.

“HOZD EL A NAGYIT, ÉS TÉSZTÁZZUNK EGYÜTT!” címmel jelent meg rólam újságcikk a Pátyi Kurir decemberi számában. A Hagyományok Házában tartottam nyílt foglalkozást iskolás korú gyerekeknek, és nagymamájuknak. Nagy boldogsággal tölt el, hogy Pátyon, kis falumban egy ilyen csodálatos környezetben megtarthattam a Nagyi és Unokája tésztás programot, aminek fő üzenete, hogy a generációs rést (kimaradt generációk) pótoljuk. Külön köszönöm a szerkesztőségnek, hogy a programról a helyi újság is ejtett pár szót, ezzel is elismerve törekvéseimet, és a Tulipánkuckó fontosságát.

2021. 11. 15.

EGY PILLANATRA CELEB LETTEM 😉

Látogatóban volt nálam a helyi magazin főszerkesztője. Beszélgettünk egy jót, megmutattam neki a műhelyemet és a kis gazdaságomat. Aztán hazament tollat ragadt, és két teljes oldalt írt rólam a minap megjelenő Pályi Kurirban. Köszönöm Szádváriné Kiss Máriának a lehetőséget!

2020. 04. 09.

A NAPFÉNYILLATA.CAFEBLOG.HU

Rácz Anikó blogger keresett meg pár napja, mert beleszeretett, – ahogy mondja a Facebook oldalamon megosztott posztjaimba. Egy félórás telefonos beszélgetés után már rövid időn belül fent is volt a weboldalán “Akit húsvétra színes tojással lepnek meg a tyúkjai” címmel írt cikke, ami a linkre kattintva itt is olvasható.