VÉGRE, FEHÉR A KARÁCSONY!
Drága Követőim! Hálásan köszönöm, hogy vagytok nekem, és hogy egyre többen vagyunk, akiknek az önfenntartás, a környezettudatosság, a házi-tészta készítés, a biogazdálkodás jelenti a jövőt. Örülök,
Most is egy sűrű hetem volt, Duna tv, workshop, hólapátolás, készülődés az ünnepekre, és a remény
Mikulás napján megint a Család-Barát magazin műsor vendége lehettem, most a szaloncukor formájú töltött tészta készítés rejtelmeivel ismertethettem meg a TV nézőket, és a műsor vendégét
MA AMIKOR MEGMUTATTA MAGÁT A TÉL
Ma, egyszer csak kinéztem az ablakon, és amikor megláttam, hogy gyönyörű pelyhekben esik a hó, a fejemhez kaptam, és felkiáltottam: még az őszi dekoráció van az
MIELŐTT ELMENNÉTEK VENNI…
Egy hét múlva lesz advent első vasárnapja, én már ma kezdem a koszorú megtervezését, de csakis természetes anyagból, és a fenntarthatóság jegyében anélkül, hogy a boltba
Micsoda öröm, boldogság…
Mi, akik a hagyományőrzés, az újrahasznosítás hívei vagyunk, szinte mindig meglátjuk a régi tárgyakban, esetleg a másnak feleslegessé vált holmikban is a lehetőséget. Olykor nem várt
Nálam, a Tulipánkuckóban nincs a lehetetlen
Már napok óta motoszkál a fejemben, hogy milyen libás aprósággal tudnám meglepni a mai házi-tésztakészítő műhelymunkára érkezőket. Ezért bármerre is jártam az elmúlt napokban, minden boltba
PANNI SAJTMŰHELYÉBEN JÁRTAM
Bizonyára sokan tudjátok rólam, hogy teljes missziómmá vált a vidéki élet örömének népszerűsítése, és az önfenntartás újratanulása. Hiszen korunk egyik nagy kihívása a műanyag és mesterséges
Sütőtökkrémmel töltött házi-tészta
Természetesen a sült tök önmagában is nagyon finom, igen gazdag C- és B-vitaminokban. Én, most ricottával elkeverve házi-tésztába töltöttem
Sajt és szappan készítés a konyhámban
Tegnap varázslatos dolgok készültek a konyhámban. Reggel hét óra előtt már jött a tejeskocsi, hozta a friss tejet. Trappista sajot készítettem, a savóból pedig ricottát. Alig