Amikor megyünk a telekre és egy csendes mellékutcában meglátom a gyönyörűen virágzó akácfát. Na, akkor satuféket nyom Berci (hiszen ismer), csak mosolyog és már keresi is a csomagtartóban a szatyrot, de ekkor jön a döbbenet, hogy nincs semmi a kocsiban, amibe szedhetném a virágokat. Sebaj – mondom neki: nyissuk ki az esernyőt, mert ebből az akácból szörpöt kell csinálnom és már szedem is a nagyra nőtt virágokat és amint hazaérek kezdhetem is a szörp készítését.
Micsoda mázli, hogy pont a héten mostam ki az üvegeket és készítettem elő a kamrámat az idei évre.
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az akácfa mellett lévő vadsóskából is szedtem egy kicsit, mert abból nagyon szép koszorú készíthető és szerencsére éppen az is virágzik.
Kedves követőim, ha Nektek is kedvet csináltam az akácszörphöz, aminek nagyon finom az íze és az illata is, akkor a receptek között keressetek rá ITT az oldalamon és álljatok neki Ti is (velem együtt), s kezdjétek el az idei befőzéseket ezzel az isteni akácszörp készítésével.