Mostanában, amikor az élelmiszer árak az egekbe szöktek, muszáj a régi praktikákat bevezetni, és anyáink, nagyanyáink szokásait visszacsempészni a mindennapi életünkbe. Ezekkel a módszerekkel rengeteget spórolhatunk, s mi több a felesleges pazarlás ellen is tehetünk egy lépést, mert kevesebb lesz a maradék.

Anapfenyillata.cafeblog.hu/ oldalán figyeltem fel egy ötletre, és annyira megtetszett, hogy máris nekiláttam, elkészítettem a menütervezőt, ami a konyhám új dísze lett. Elhatároztam, hogy ezentúl a vasárnapi ebédnél a családommal nem csak a jövő heti programot, hanem a menüsort is megtervezzük. Úgyis nekünk, nőknek, az egyik legnagyobb kihívást a konyhában nem főzés jelenti, hanem kitalálni, hogy mikor, mi legyen az asztalon.

Ennek köszönhetően majd tudatosabban fogok vásárolni is, kevesebb felesleges dolog lesz a hűtőben, és a kocsit is elegendő a héten egyszer használni vásárlásra.

Fogjatok bele ti is, vadásszátok azokat az ötleteket, amit egy kis kreativitással könnyen megtudtok majd valósítani, és a spórolósabb éneteket erősíti🙏😊