Minden háztartásban megtalálható, ahogy nálunk is a már feleslegessé vált ruhák sokasága. Ne dobd ki! vagy mielőtt bármit is kidobnál előtte gondold végig…, biztos, hogy haszontalan, amit éppen a szemetesbe készülsz dobni? Hiszen az újrahasznosítás (újra) tanulása és a tudásnak népszerűsítése nagyon fontos feladatunk lesz a jövőben.  Ha követed az oldalamat, akkor láthatod, hogy a pocsékolás, a felesleges dolgok vásárlása messze állnak tőlem, s szívügyem az újrahasznosítás, az anyagok és a gazdaság  környezettudatos körforgása.

A múlt heti selejtezés után, a kevesebb hulladéktermelés okán belefogtam a pólófonalak gyártásába. Az  újrahasznosított textíliákból praktikus lakáscikkeket, kerti kötözőket, izgalmas kiegészítőket, és akár ékszereket is tudunk készíteni. 

De mielőtt rákeresnétek a felhasználási lehetőségekre, előtte nézzétek meg az alábbi videót, ahol bemutatom a pólófonal készítését, miszerint tapasztalhatjátok, hogy pillanatok alatt milyen egyszerűen előállítható az a fonal, amiből – minimális horgolás ismerettel –  rengeteg praktikus tárgy készíthető, végtelen a felhasználási módok tárháza, és csak egy óriási horgolótű, némi ötlet és egy kis idő szükséges hozzá.

Várom hozzászólásaitokat, (legyen ez a poszt interaktív), ha van bármilyen jó ötletetek a felhasználás területén! 

Akkor azt itt osszátok meg, ezzel segítve a közös együtt gondolkozásban részt és közösséget vállaló, egymást segítő Tulipánkuckó oldal követőit.