Többen kérdeztetek levélben, hogy miért kezdtem el a házitészta készítését, hogy mit tanítok egy tanfolyamon és mennyire nehéz megtanulni a különböző tészták elkészítését. Ebben a forróságban napközben jobban esik a klímás szobában ülnöm, mint a kertben tevékenykednem és miközben gyártom a rengeteg száraz tésztát a téli (kevesebb tojás tojó) időszakra, közben azon töprengtem, hogy itt az ideje, hogy a kérdésekre, (amik az utóbbi időben érkeztek ) válaszoljak.

Nos, azt bizonyára tudjátok rólam, hogy pár éve belefogtam a tyúktartásba. De hosszas utána olvasás után úgy döntöttem, ha már lúd (vagyis tyúk) akkor legyen kövér, valami különleges. Ezért nem a hétköznapi sokak általsmert tyúkokat kezdtem tartani, hanem amik nem mindennapi a természet által festett tojásokat tojnak. Szépen lassan az állományom kialakult, de így is lett felesleges tojásom (eladássalnem akarok foglalkozni), így elkezdtem tésztát gyúrni (az akkor még egyetlen) tésztagépem segítségével. Majd amikor rutinná vált, akkor döbbentem rá, hogy időben sem akkora veszteség, mint amitől féltem és hát az íze, azt meg kell kóstolni, leírni úgy sem lehet.

Ekkor nagyon sok olvasással, tapasztalat gyűjtéssel teltek a heteim és egyszer csak belevágtam, és a workshopok által elkezdtem átadni a tudásomat, az élményt, amit annyira közben annyira megszerettem, hogy minden alkalomra komolyan készülök és lelkesen mesélek, mutatom a különböző technikákat az érdeklődőknek. A három órás kurzusok általában úgy érnek véget, hogy nagyon elfáradok, de a kis tanoncaim viszont megtelnek a rengeteg információval, tudással és csak pár nap múlva jeleznek vissza, hogy hatalmas élményben volt részük, de nagyon elfáradtak ők is. Annak külön tudok örülni, amikor valaki hetekkel később rám ír és tanácsot kér, hogy milyen tésztagépet vegyen, mit tanácsolok. Ebből arra következtetek, hogy sikerült az érdeklődését kialakítanom és bátorságot adnom neki a folytatáshoz. 

És talán a legtöbbekben felmerülő kérdés, hogy mennyi időt vesz el az életemből, ha magam gyúrom a tésztát?! Nos, ahogy manapság a legtöbben én is gépekkel vettem körbe magam, szóval csak jól meg kell szervezni – amiről persze szintén esik szó a kurzusaimon – a munkát, kialakítani és bejáratni a mozdulatokat és akkor hamarabb elkészül a friss tésztából készült ebéd, mintha leugranék a boltba megvenni az alapanyagokat. Azonban az is hozzá tartozik az igazsághoz, hogyha van sok tojásom és időm, akkor előre szoktam dolgozni, vagyis általában sok tésztám van itthon, amit régebben csináltam és megszárítottam. Sok gyakorlással, kellő rutinnal nem érzem, hogy időigényes lenne, viszont cserében tudom mi van benne, és a felesleges csomagoló anyagokat is kiiktatom az életemből ezzel is védve a környezetemet, tudatosítva az önfenntartó háztartásom kialakítását.