Már a kertekben az erdőben kibújtak a hóvirágok, mint a tavasz hírnöke. Az újrakezdés, a feléledő természet jelei immár  mutatkoznak, amit mi, akik nagy tervekkel indulunk az idei évnek (is), kezdhetjük az ültetést, de egyelőre még csak a lakásban vagy a melegházban. Ahhoz, hogy áprilisban, májusban ültetni tudjuk a palántákat lassan el kell vetnünk a magokat. 

🎁Névnapomra kaptam a családomtól egy palántázó asztalkát, amit már fel is avattam és beletettem a nemrégiben elvetett magokat, amit a nappalim napos oldalára helyeztem és naponta permetezek bízva abban, hogy a kiültetéskor már szép nagy palántáim lesznek.

Célszerű egy pár apróságra odafigyelnünk, egy-két hasznos tanácsot szem előtt tartani: Ajánlott a palántaföld fertőtlenítése, ami a 100 fokos sütőben kb. 30 perc alatt elvégezhető. Valamint figyeljünk a (fény felé) forgatásra a szárak megerősödése miatt és úgy javasolt naponta permetezni, hogy estére a talajfelszín és a nővény száraz legyen a talajlakó gombák elszaporodásának megakadályozása érdekében.