“Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” – Így hangzik a Föld napja 🌎(április 22.) mozgalom egyik jelmondata.

Számomra egy nagyon fontos nap a mai, egyrészt éppen ezen a napon láttam meg a napvilágot sok-sok évvel ezelőtt, másrészt (talán pont ezért) küldetés tudatomnak érzem, hogy a szűkebb és a tágabb környezetemet is meggyőzzem arról, miszerint mindannyian tehetünk valamit a bolygónk védelméért♻️. Csupán csak egy kis odafigyelés, némi tudás, és elszántság szükséges, amit kötelességünk gyermekeinknek is tovább adnunk.

Álszentség lenne azt állítani, hogy én a civilizáció vívmányait nem használom, de a lehetőségeimhez mérten folyamatosan figyelek a biológiai sokféleség megőrzésére, az ökoszisztémák zavartalan működésére és az energiahatékonyság jelentős javítására. Családommal próbáljuk úgy alakítani az életünket, hogy az ősi tudás újra tanulásával hozzájáruljunk a természet megóvásához, a túlfogyasztás féken tartásához, a felesleges szemét termelésének visszaszorításához, a környezettudatos szemlélet kialakításához, és annak terjesztéséhez.

Ha követitek az oldalamat és rendszeresen olvassátok a bejegyzéseimet, akkor TI magatok is érdeklődtök a vidéki élet után, ami egyben a természet törvényeinek tiszteletét is jelenti, hiszen a vegyszermentes kertészkedés, a háztáji állattartás🐔🐰és a megtermelt javak feldolgozásával hozzájárulunk a fenntarthatósághoz, a természet körforgásához.
Ez a nap nem az ünneplésről, hanem a kötelességről kell, hogy szóljon, végtére is A JÖVŐ, AZ EGÉSZSÉG, ÉS GYERMEKEINK, UNOKÁINK ÉLETE A TÉT!