A meggy nagyon népszerű, sokan rakjuk el szívesen télire, de ugye a magozás, az az igazi kihívás, talán emiatt állunk neki nehezebben. Azonban, ha jól szervezzük az unalmas, fárasztó meggymagozást, akkor gyorsan és jó hangulatban, könnyebben telhet a munka. Pár napja felhívtam barátnőmet, hogy van-e kedve egy közös barátnős programhoz, és már másnap reggel délelőtt mentünk is az újmajori ‘Tök jó gyümölcs’ hűtőházba, majd nálam a teraszon nekiálltunk a 20-20 kilogram meggy magozásának ebben a hatalma kánikulában. Röpke hat óra alatt elkészültünk, persze közben rengeteget nevettünk, nyafogtunk, sőt már a vége felé azt tervezgettük, hogy a kert melyik szegletében fogjuk elásni a maradékot, amikor is barátnőm felkiáltott : “ezt keresem órák óta!!! íme itt van, megtaláltam (VÉGRE) az utolsó szem”
Miközben készült a szörp, a meggybefőtt és a lekvár elterveztük, hogy legközelebb is összejövünk, mert így gyorsabban, könnyebben megy a munka, és ráadásul nem csak az üvegek, hanem a lelkünk is töltődött ezen a forró nyári napon, hiszen egy füst alatt a már régen elmaradt traccspartit, pletyit is be tudtuk pótolni.