Sült kápia paprika

Hozzávalók
  

Felöntőlé

  • 2 dl víz
  • 1 dl alma ecet
  • 4 kanál cukor

Elkészítés
 

  • Először alaposan megmosom a paprikát, majd kicsumázom. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a paprika felületén szép barna foltok nem jelennek meg. Amikor ez megtörtént, kiveszem a sütőből, és egy konyharuhával letakarom, hogy a saját hőjében párolódjon egy kicsit – ez megkönnyíti a héj eltávolítását. Miután megtisztítottam, az előkészített paprikákat szépen üvegekbe teszem, majd felöntöm az elkészített felöntőlével. A megtöltött üvegeket kidunsztolom (90 fokon 30 percig), és végül mehetnek a kamra polcára, ahol később élvezhetjük ezt a finomságot.