FINOM ALMÁS LEPÉNY
Hozzávalók
Tésztához
- 35 dkg finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 2 db tojássárgája
- 15 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- néhány evőkanál tejföl
A töltelékhez
- 1 kg alma
- cukor és fahéj ízlés szerint
Elkészítés
- A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd két részre választom.
- Először az egyiket tepsi nagyságúra nyújtom.
- Az almát lereszelem, amit fahéjjal és cukorral ízesítek, megpárolom és a már kihült tölteléket a tésztára terítem.
- A tészta másik felét szintén kinyújtom ugyancsak a tepsi méretére és ráborítom a töltelékre.
- Felvert tojással megkenem a tetejét és sűrűn megszurkálom villával.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütöm.