FINOM ALMÁS LEPÉNY

Hozzávalók
  

Tésztához

  • 35 dkg finomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • fél csomag sütőpor
  • néhány evőkanál tejföl

A töltelékhez

  • 1 kg alma
  • cukor és fahéj ízlés szerint

Elkészítés
 

  • A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd két részre választom.
  • Először az egyiket tepsi nagyságúra nyújtom.
  • Az almát lereszelem, amit fahéjjal és cukorral ízesítek, megpárolom és a már kihült tölteléket a tésztára terítem.
  • A tészta másik felét szintén kinyújtom ugyancsak a tepsi méretére és ráborítom a töltelékre.
  • Felvert tojással megkenem a tetejét és sűrűn megszurkálom villával.
  • Előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütöm.