SÓSKIFLI

Hozzávalók
  

  • 1 kg finomliszt
  • 6 dkg kristálycukor
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 5,5 dl tej
  • 2 db tojás sárgája
  • 3 tk

Elkészítés
 

  • Az élesztőből liszttel, a langyos tejjel kis cukorral kovászt készítek.
  • Az összes hozzávalót megdagasztom.
  • 8 egyforma cipóra osztom a tésztát és egy órát pihentetem.
  • A cipókat egyenként kerekre kinyújtom, olajjal megkenem, 8 felé vágom a lapokat.
  • A szélesebb felénél kezdve feltekerem, sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakom, de nem túl szorosan, és egy órát kelesztem.
  • Megkenem tojással, megszórom magvakkal és reszelt sajttal.
  • Előmelegített sütőben 170 fokon aranyra színűre sütöm.