ARANYGALUSKA

Hozzávalók
  

  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 6 dkg margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csipet
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg kristálycukor

Elkészítés
 

  • Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatom.
  • Robotgépbe teszem a lisztet, a tojássárgáját, a cukrot, a sót utána a felfuttatott élesztőt és végül az olvasztott vajat bele csurgatom a tésztába.
  • Kb. egy órát kelesztem, amíg duplájára nem kel a tészta.
  • Vajba mártott evőkanállal, szaggatom ki a tésztát  és beleforgatom a cukrozott darált dióba.
  • Sűrűn tepsibe egymás mellé  helyezem a galuskákat, és a tetejét megszórom a maradék cukros dióval.
  • Előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütöm.
  • Vanília sodóval tálalom.