Citromfű szörp
Hozzávalók
- 2 liter víz
- 2 db bio citrom
- 2 nagy-marék citromfű levél
- 2 dkg citromsav
- 2 kg kristálycukor izlés szerint
Tálaláshoz:
Elkészítés
- A citromfű leveleket a karikára vágott bio citrommal a 2 liter vízben egy egész napig állni hagyom.
- Másnap 50 dkg cukorból karamellt készítek, miután elkészült hozzáöntöm a citromfüves vízet, de nagyon lassan, óvatosan, mert ha kifröccsen komoly égési sérülést okozhat.
- Majd hozzáadom a maradék cukrot és citromsavat, ezután felforralom és 10 percig hagyom, hogy a főzetem a tűzön zubogjon.
- A végén leszűröm, üvegekbe töltöm és száraz dunsztba hűtöm ki.
- Tartósító nem kell bele!