Citromfű szörp

Hozzávalók
  

  • 2 liter víz
  • 2 db bio citrom
  • 2 nagy-marék citromfű levél
  • 2 dkg citromsav
  • 2 kg kristálycukor izlés szerint

Tálaláshoz:

    Elkészítés
     

    • A citromfű leveleket a karikára vágott bio citrommal a 2 liter vízben egy egész napig állni hagyom.
    • Másnap 50 dkg cukorból karamellt készítek, miután elkészült hozzáöntöm a citromfüves vízet, de nagyon lassan, óvatosan, mert ha kifröccsen komoly égési sérülést okozhat.
    • Majd hozzáadom a maradék cukrot és citromsavat, ezután felforralom és 10 percig hagyom, hogy a főzetem a tűzön zubogjon.
    • A végén leszűröm, üvegekbe töltöm és száraz dunsztba hűtöm ki.
    • Tartósító nem kell bele!