Talán a legismertebb és a legjobban összehangolt megmozdulás a Föld napja, amikor is óvodák, iskolák, önkormányzatok, civil szervezetek minden évben programokat szerveznek, amivel felhívják az emberek figyelmét a környezetvédelemre, és hogy óvjuk a földet, mert a jövőnk, a létünk a tét. Ezen a napon, április 22-én sokan elgondolkodunk, hogy mi mit tehetünk, és mit teszünk annak megóvása érdekében.

Bizonyára tudjátok ti, akik követitek az oldalamat, hogy nekem nem csak ma, hanem 365 napon keresztül fontos a fenntartható életforma, és a környezetünk védelme. Ezért ma inkább a földre, mint talajra hívnám fel a figyelmeteket! Vagyis, ahhoz, hogy megtudjuk magunknak termelni a veteményeinket, nagyon magas tápértékű termőföldre van szükségünk, és a klímaváltozás okozta új kihívásokra – különösen a vízhiányra – oda kell figyelnünk, ezért én, a takarásos módszert választva érem el, hogy a termőföldem egy valóban élő, magas tápértékű, vízmegtartó talaj legyen. Fontosnak tartom a biológiai sokféleség visszaállítására való törekvést, és az emberiségnek a természet rendjébe való beavatkozás csökkentését.

Sokan még mindig nagyon hitetlenek ebben a kérdésben, de higgyétek el nekem, a saját kis kertünkben is rövid idő alatt elérhető az ökoegyensúly kialakítása, a természetes körforgás visszaállítása, és a kincset érő termőföld előállítása. S így, ha minél többen tesszük ezt, akkor példát is mutatunk, és rengeteget teszünk az élővilág megmentése érdekében.

Összegezve: hatalmas az EGYÉNI FELELŐSSÉGÜNK abban, hogy az életünket mi módon alakítjuk, milyen vegyszereket fogyasztunk, hogyan gazdálkodunk a vízzel, és milyen örökséget hagyunk a következő generációknak, ne várjunk másokra, hanem lépjünk!!!!!!