TEPERTŐS KUGLÓF

Hozzávalók
  

Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 1 kk cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek tejföl
  • 1 kk
  • 2 db tojás

Töltelékhez:

  • 20 dkg darált tepertő
  • 1 kk
  • 1 csipetnyi őrölt bors

Elkészítés
 

  • Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatom, majd a liszttel, a tejföllel, a tojással és a sóval jó alaposan kidagasztom.
  • Kb. 20 percre félreteszem keleszteni. Amíg kel kikeverjük a darált tepertőt sóval, borssal izesítem.
  • A megkelt kalácstésztát lisztezett deszkán kinyújtom fél centi vastagra és rákenem a tepertő felét.
  • Csigaformára tekerem és újabb 20 percet pihentetetem.
  • Amikor duplájára kelt a tészta, akkor újra kinyújtom, megkenem a maradék tepertővel és újra feltekerem.
  • Margarinnal megkent kuglóf formába helyezem és még kelesztem 10 percet.
  • A tetejét tojással megkenem majd az előmelegített sütőben készre sütöm.