Eljött az ideje a palánták kiültetésének. A magról cseperedő paradicsompalántákat eddig a melegházamban pátyolgattam, de most hétvégén, ebben a csodálatos időben kiültettem az ágyásokba. Talán már nem lesz talajmenti fagy, amire nagyon érzékeny lenne.

A paradicsom nagyon szereti, ha a talajt a tyúkjaimtól, és nyulaimtól kapott komposztált trágyával gazdagítom… Hálás lesz érte, és gyönyörű, egészséges terméssel fog megajándékozni. Miközben növekszik szüksége lesz még pátyolgatásra, mert felkarózva, rendszeresen kacsolva, kötözgetve, magasra fog növekedni, és így a napfény is jobban éri, ami szintén az egészséges, nagy termést fogja eredményezi.

Nekem az egyik különösen kedves zöldségem a paradicsom, mivel nyersen is nagyon szeretjük, de passzírozva, darabosan, és aszalva is rengeteget szoktam eltenni, mivel házi-tésztával kombinálva isteni, gyors ebédet szoktam készíteni belőle. Például gyufatésztás paradicsomlevest, vagy bazsalikomos-paradicsomszószos tésztát, vagy éppen éppen ami eszembe jut. Amikor ilyen étel kerül az asztalra az hatalmas örömet okoz nekem, hiszen a liszten kívül minden szükséges hozzávaló az én nevelésem, munkám eredménye. Úgy is mondhatnám, hogy ezek lesznek a százszázalékban TULIPÁNKUCKÓS étkek.