SZILVALEKVÁROS BUKTA

Felkészülési idő 15 perc
Sütési idő 30 perc
Kelesztési idő 1 óra 20 perc
Étrend Dessert

Hozzávalók
  

  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 6 dkg margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csipet

Elkészítés
 

  • Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatom.
  • A robotgépbe teszem a lisztet, a tojássárgáját, a cukrot, a sót utána a felfuttatott élesztőt és végül az olvasztott vajat belecsurgatom a tésztába.
  • kb. egy órát kelesztem, amíg duplájára nem kel a tészta.
  • Rétesliszttel megszórt deszkán sodrófával fél cm vastagra kinyújtom a tésztát.
  • 12 db téglalap formára vágom és ekkor házi szilvalekvárral megtöltöm.
  • Aztán buktaformára hajtogatom és kivajazott tepsibe helyezem.
  • 20 percet még kelesztem és a tetejét megkenem a tojássárgájával.
  • Előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütöm, s amikor elkészült porcukorral megszórom.