KENYÉRLÁNGOS

Hozzávalók
  

Tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 250-300 ml víz
  • 1 kk cukor
  • 1 tk

Feltéthez:

  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 fej lilahagyma
  • 50 dkg kockázott bacon szalonna
  • reszelt sajt vagy savanyú káposzta

Elkészítés
 

  • Az élesztőt  100 ml vízben a cukorral felfuttatom.
  • A lisztet a sóval elkeverem, majd hozzáöntöm a felfutott élesztőt és a maradék vizet.
  • Jól kidolgozom dagasztógépben, hogy egy közepes állagú tésztát kapjak.
  • Fél cm-esre (sütőlemez formára) kinyújtom, és előmelegített sütőben 5 percig elősütöm.
  • A félkész tésztát kiveszem és vastagon megkenem tejföllel.
  • Rászórom a felaprított lilahagymát, a felkockázott bacon szalonnát és a tetejét megszórom reszelt sajttal vagy savanyú káposztával.
  • Majd visszateszem a sütőbe és készre sütöm.