BODZASZÖRP

Ingredients
  

  • 25-30 db bodzavirág
  • 6 liter víz
  • 4 kg kristálycukor
  • 4-5 db bio citrom ha nincs bio citrom, akkor hámozzuk meg a citromot, mielőtt felszeleteljük
  • 4 dkg citromsav

Instructions
 

  • Egy nagy fazékban 5 liter vízzel a 3 és 1/2 kilogramm cukrot felforralom.
  • A maradék 50 dekagramm cukorból karamellt készítek.
  • Miután a karamell elkészült hozzáöntök 1 liter vizet, de nagyon lassan, óvatosan, mert ha kifröccsen komoly égési sérülést okozhat.
  • Ezt a szirupot kevergetve addig forralom, amíg teljesen fel nem olvad a cukor és ezután hozzá öntöm a már előzőleg felforralt cukrosvizet.
  • Pár perc forralás után félre teszem hűlni a fazekat. Amikor teljesen kihűlt, akkor beleteszem a bodzavirágot és a karikára felvágott citromot.
  • Lefedve, naponta többször megkeverem és egy napig áztatom benne a virágot. Nagyjából egy nap eltelte után leszűröm, s újból felforralom.
  • Üvegekbe töltöm, és pár nap alatt hagyom kihűlni a dunsztba, amit akkora már előkészítettem.