Egy nagy fazékban 5 liter vízzel a 3 és 1/2 kilogramm cukrot felforralom.
A maradék 50 dekagramm cukorból karamellt készítek.
Miután a karamell elkészült hozzáöntök 1 liter vizet, de nagyon lassan, óvatosan, mert ha kifröccsen komoly égési sérülést okozhat.
Ezt a szirupot kevergetve addig forralom, amíg teljesen fel nem olvad a cukor és ezután hozzá öntöm a már előzőleg felforralt cukrosvizet.
Pár perc forralás után félre teszem hűlni a fazekat. Amikor teljesen kihűlt, akkor beleteszem a bodzavirágot és a karikára felvágott citromot.
Lefedve, naponta többször megkeverem és egy napig áztatom benne a virágot. Nagyjából egy nap eltelte után leszűröm, s újból felforralom.
Üvegekbe töltöm, és pár nap alatt hagyom kihűlni a dunsztba, amit akkora már előkészítettem.