El sem tudom mondani, hogy mennyire hálás vagyok nektek: a követőimnek és a sorsnak is, hogy megtaláltam az utamat, mert itt a Tulipánkuckóban nagy lehetőségem van feltöltődni, nagyon szeretem amit csinálok. Egyúttal a workshopokon olyan embereket ismerhetek meg, akik lelkesen, szorgalmasan dolgoznak, és egytől egyig csodálatos emberek, ráadásul azonos velük a világlátásom, ami különösen nagy öröm számomra.

S talán a legtöbben nem is tudjátok, hogy mekkora segítségem voltatok ebben az évben. Valószínűleg nélkületek, a nagyszerű barátaim és férjem Berci, fiam Viktor nélkül már régen megbolondultam volna. Ugyanis életem nagy tragédiájáról, ami ebben az évben ért eddig nem tudtam beszélni, pedig egyszer már megosztottam veletek, hogy anno azért fogtam bele a Tulipánkuckó építésébe, mert otthonmaradásra kényszerültem, és szükségem volt valami kis kuckóra, ahol egyedül lehetek és valami hasznosat tehetek, ugyanakkor most, mielőtt belépnénk az új esztendőbe, amikor számot vetünk az idei év történéseivel mégis kikívánkozik belőlem, hogy megosszam veletek hatalmas fájdalmamat is, hiszen ez év augusztusában a 13 éve kómában lévő kislányom végleg feladta a harcot és a túlvilágra költözött. Ennek a hatalmas fájdalomnak a feldolgozásában csakis a blogom, a kertem, a műhelyem segít és persze az a sok csodálatos ember aki körül vesz.

A hosszú évek alatt folyamatosan fejlődtem, és egyre komolyabban veszem az önfenntartást, illetve ezen értékek fontosságát, valamint, hogy (ha már Leánykámnak nem adhatom tovább ezt a tudást, akkor) minél több embert fertőzzek meg a Tulipánkuckóval, s annak céljával, a vidéki élet csodáival, örömével.

Az új esztendőben nagyon szeretnék lelkileg is töltődni, örömöket megélni, s ezért két dologra szeretném fektetni a hangsúlyt;

Egyrészt elindítok egy olaszos töltött tészta, és egy glutén- vagy tojásmentes házi-tészta workshopot is, mivel egyre többen szenvednek valamilyen ételallergiában, és egyre többen kedvelik az olaszos ízeket, ezért muszáj lesz ezeket a praktikákat is megismerni, hogy olcsón, egyszerűen tudjátok otthon a szátok ízének való házi-tésztát elkészíteni.

A másik nagy tervem pedig, akik jártak már nálam látták, hogy a portánkon áll egy (még) romos Kádár-kocka ház, és ennek a rendbehozatala nagy vágyam. Mivel teljesen kinőttem a régi műhelyemet, férjem segítségével ide szeretném átköltöztetni a Tulipánkuckót, persze addig még sok munka áll előttünk/előtte, amely munkafolyamatot majd folyamatosan megosztom veletek, amit ti is végigkísérhettek, hogyha szeretnétek velem együtt örülni.

Hálás vagyok, ha továbbra is velem tartotok, és együtt haladva azon az úton, – amiben én nagyon hiszek – szemléletünket minél több emberhez eljuttatjuk.

Jövőre is szeretettel várlak benneteket a workshopjaim valamelyikén a műhelyemben!

Kakuk Zsuzsa

🌷A KUCKÓM MARGÓJÁRA🌷

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=529602715834978&id=100063557619078