Sült tea
Hozzávalók
- 2 kg vegyes gyümölcs
- 25-30 dkg cukor édes gyümölcsök esetén cukor nélkül is elkészíthetjük
- 1 db citrom leve
- 1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
- 0.5 kávéskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés
- A gyümölcsöket megmossuk, felaprózzuk, majd egy nagyobb méretű tepsibe helyezzük.
- Hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, óvatosan összekeverjük, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
- Kivesszük, újra átforgatjuk, és újabb 20-25 percre a sütőbe tesszük.
- Ezt követően kis méretű sterilizált üvegekbe töltjük, és kihűlésig száraz dunsztba helyezzük.
Fogyasztása:
- Tegyünk egy evőkanállal a sült gyümölcsből egy bögrébe és töltsünk rá forró vizet.
- Igény szerint adhatunk hozzá mézet, citromot.
- Néhány percet hagyjuk állni, és már fogyaszthatjuk! A sült tea elhozza a téli, hideg napokon is a nyár ízeit.