Sült tea

Hozzávalók
  

  • 2 kg vegyes gyümölcs
  • 25-30 dkg cukor édes gyümölcsök esetén cukor nélkül is elkészíthetjük
  • 1 db citrom leve
  • 1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
  • 0.5 kávéskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés
 

  • A gyümölcsöket megmossuk, felaprózzuk, majd egy nagyobb méretű tepsibe helyezzük.
  • Hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, óvatosan összekeverjük, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
  • Kivesszük, újra átforgatjuk, és újabb 20-25 percre a sütőbe tesszük.
  • Ezt követően kis méretű sterilizált üvegekbe töltjük, és kihűlésig száraz dunsztba helyezzük.

Fogyasztása:

  • Tegyünk egy evőkanállal a sült gyümölcsből egy bögrébe és töltsünk rá forró vizet.
  • Igény szerint adhatunk hozzá mézet, citromot.
  • Néhány percet hagyjuk állni, és már fogyaszthatjuk! A sült tea elhozza a téli, hideg napokon is a nyár ízeit.